Статии -> Обзавеждане на дома

Обзавеждане на дома

Пред всеки в новодомец възникват въпроси с обзавеждането на дома, а имено:

От къде да започна? Какви мебели да избера за обзавеждането на дома си? От какъв материал да са? В какъв цвят?

Наш клиент сподели своето мнение по тях:

Започнете обзавеждането от кухнята

Обзавеждане на дома

Кухнята е най-необходимото и важно помещение и шкафовете най-рядко и трудно се сменят. Според мен най-подходящият материал за тях е т.н. чам или поне за корпусите на шкафовете. Това, че е най-лекият от всички възможни материали за обзавеждане на дома е достатъчно основание да го предпочета. Още повече, че всички стени в някои домове са „изправени” с гипскартон. „Горките” стени!

Желателно е обзвеждането в едно помещение да се поръчва наведнъж, за да са от една партида дървесина и да „старее” едновременно, т.е. да изглеждат еднакви

Сигурно сте виждали едни мебели от чам (което е събирателно понятия за масиви като ела, бор - бял, черен и др) да са по жълти, други по „меден” цвят...Това е защото първите са от ела, вторите от бор. Т.е от различна партида макар и всичко да е чам.

Това важи и за случаите, когато мебелите са оцветени в някакъв байц. Дори и да се използва едни и същ байц,когато се поръчват по различно време винаги има разлика в цвета, тъй като основата върху която се полага ще е различна (друга партида дървесина – бор, ела ,смърч,мура) или пък пропорциите на боята (байца) не са същите.

Нека да кажа и за един недостатък на чамовите мебели - лесно се нараняват защото дъсвесината е мека. Но и за това има решение – само плота на масите, бюрото, тоалетка, комод, скрин и др. може да е от по-твърда дървесина или МДФ и да се оеднакви с подходящ байц.

Искам да кажа и за трайността на чамовите мебели. Когато са направени според стандартите за този вид дървесина - те са вечни. Ако след години ви омръзнe обстановката и искате да промените нещо в интериора чамовите мебели позволяват това. Вземате финна шкурка и четка и... Обзавеждането в дома Ви получава нов живот!

Дали ще са изкуствено състарени или в друг по-тъмен цвят е въпрос на вкус. Не изхвърляйте с лека ръка дървени мебели. По-добри са от всичко останало, от което се правят.

Започнах с кухнята, но всичко казано важи и за останалото обзавеждане на дома – спалнята, всекидневната, детската и пр.


Коментари за Обзавеждане на дома:


Статии -> Обзавеждане на дома

facebook twitter googleplus
Най-ново ВИДЕО:
Най-нов МОДЕЛ:
Ъглов гардероб скосен

Информация за цени:
e-mail: shopov@bogora.com

Поръчки по телефон:
тел: 0878 52 13 53 /Георги/

Консултант за мебели ПЛОВДИВ:
тел: 0885 00 91 75 /Марияна/

Магазини мебели:
София - show room
ул. Хризантема 8 (Красно село - кръстовището на Цар Борис и Житница)
тел/bob/: 0883 68 77 63 /Мария/
тел/bob/: 0988 96 68 06 /Антон/
Плащане по банка
Мебелен show room София на картата

Варна - Мебелен магазин
ул. Христо Самсаров 57 (Колхозен пазар - перпендикулярна на Баба Тонка, под кино Тракия)
тел/Viva/: 0885 60 60 07 /Пепа/
тел: 0878 52 13 53 /Георги - след 17:00ч/
Мебелен магазин Варна на картата